Hjem matprodukter Økologisk mat Fyringsved Import selskapets historie Bilde Galleri Nettlinker Om oss Kontakt oss HMS IK-MAT
Kunde Innlogging
Vi setter pris på våre kunder, ønsker du og bli kunde!

Ta kontakt på tlf:
+47 33 78 52 00
+47 91 31 67 57
Brukernavn
Passord
Kunde Registrering
Produsent Innlogging
Brukernavn
Passord
Kunde Registrering







  • Ferske Bær
  • Bredt Utvalg av Frukt
  • Saftige bringebær
  • Det ferskeste salat utvalg
  • Hverdags Grønnsaker
  • Et velsmakende utvalg
jordbær imp.

Varebeskrivelse
Jordbær slik vi kjenner dem i dag er et resultat av en lang krysningsprosess av ulike viltvoksende jordbærplanter. Jordbær har vært kjent som ville markjordbær i Europa siden romertiden, men kommersiell dyrkning begynte på begynnelsen av 1800-tallet. En krysning av de beste jordbærplantene fra Nord- og Sør-Amerika med de beste europeiske artene førte til de store, sterktduftende og saftige jordbærene slik vi kjenner dem i dag. En videreutvikling av planten har ført til tusenvis av forskjellige jordbærvarianter for å tilfredsstille ulike klimatiske forhold i dyrkerlandet, smaksegenskaper, størrelse og holdbarhet. Egentlig er jordbæret en oppsvulmet blomsterbunn som inneholder bitte små jordbærfrø som botanisk sett er nøtter.

Bruksområde
Jordbær spises naturell. Godt sammen med melk, fløte, rømme og kanskje litt sukker. Jordbær har mange bruksområder og kan brukes som kakepynt, kakefyll, i fruktsalat, i milkshake, til iskrem eller til sylting. Jordbær kan fryses.

Egenskaper
Dyprøde, friske jordbær inneholder store mengder næringsstoffer kalt fenoler. Fenoler er blant de kraftigste av de kjente antioksidantene, og har i en rekke forsøk vist seg å beskytte kroppens cellestrukturer mot skader av såkalte frie radikaler. Jordbærets unike innhold av fenoler har vist seg nyttige for å beskytte hjertet og det beskytter mot betennelser. Forøvrig er jordbær kalorifattig og inneholder jern og kalsium. Jordbær inneholder mye C-vitaminer og noe A- vitaminer.

Kvalitetskrav
Jordbær skal være tørre, friske, hele og blanke uten antydning til trykkskader og råteangrep. De bør ha utviklet en god og jevn farge, og bør ha stilken og begerbladene på plass. Det forekommer store variasjoner i form og størrelse mellom de forskjellige variantene, men alle bærene i samme kurv bør være noenlunde jevne.

Norsk sesong
Mai - august


Holdbarhetskommentar
Jordbær har meget kort holdbarhet og må oppbevares kaldt på 1 – 4 °C. Holdbarheten kan variere noe avhengig av den enkelte sort. Jordbær er ømtålige for all slags behandling og blir fort bløte.

Oppbevaring
Lagringstemperatur
1 - 4°C


kJKcalVann
g
Protein
g
Fett
g
Karboh
g
Kostfiber
g
Vit A
µg
Vit C
mg
Kalium
mg
Kalsium
mg
1653988,10,60,28,82,126919720




 
Sidevisninger: 1181095
Totalt Visninger: 41138608